Verkeer
Stuur appje
Zoek

1Twente Tweta's

1Twente gaat op zoek ambassadeurs voor de Twentse taal en cultuur. Tweta’s, zoals wij ze noemen en we zoeken er één in elke Twentse gemeente! En ook een in Duitsland.

Wij vinden het belangrijk dat “Twents voor iedereen” is. Daarom gaan wij nog meer aandacht geven aan onze prachtige streektaal en Twentse cultuur. Dit doen samen met de Tweta’s door een regio dekkend Twents taal- en cultuurnetwerk op te zetten.

Een Tweta gaat goodwill kweken voor de Twentse taal en cultuur en verzorgt jaarlijks meerdere activiteiten die te maken hebben met de Twentse taal en plaatselijke cultuur. Dit doen we met online content en activiteiten in de lokale gemeenschap. Daarnaast ‘bouwt’ elke Tweta in zijn of haar gemeente een lokaal netwerk van vrijwilligers.

Om dit goed te doen, krijgt elke Tweta mediatraining waarin je leert om zelf leuke items te verzinnen, online content te maken en deze content goed te presenteren. Elke Tweta kan gebruik maken van het ‘Rode Stalen Ros’ Dit is een elektrische bakfiets die wordt ingericht als rijdend taal- en cultuurinstituut, zodat je overal waar je komt gebruik kan maken van alle middelen die je van ons krijgt.

Heb jij dit gelezen en ben je enthousiast dan ben jij de ambassadeur die wij zoeken! Misschien ken je wel iemand waar dit echt een leuke uitdaging voor is, stuur dan deze link door! Mocht je een andere bijdragen willen leveren, dan kan dat altijd. Je kunt je aanmelden tot 30 augustus 2023.