Veel familiebedrijven in onze regioBoerderij (Foto: Eigen foto)
Van de redactie | 29-10-2020
TWENTE – Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft cijfers bekend gemaakt over het aantal familiebedrijven in 2018. Twente FM dook in deze cijfers. 

Het onderzoek ging over het aandeel van familiebedrijven in vestigingen van bedrijven en instellingen in het jaar 2018. Uit onderzoek bleek dat er gemiddeld veel van die familiebedrijven zijn in onze regio. Dit is ook weer onderverdeeld in de regionale gemeentes.

Onderzoek

Onder een familiebedrijf vallen bedrijven waarbij één familie officieel is betrokken bij het bestuur en de meerderheid van het zeggenschap heeft. Het Centraal Bureau voor de Statistiek rekent een zelfstandige zonder personeel niet tot deze groep. In de meeste bedrijven werken twee tot vijftig personen.

Plaatsen

De gemeente uit onze regio met gemiddeld de meeste familiebedrijven is gemeente Tubbergen. Het aantal in de gemeente is 33,3 procent. Na Tubbergen komt Dinkelland met 32,2 procent. Het percentage ligt in Oldenzaal het laagst met 23 procent. Losser heeft 24,7 procent en Wierden heeft 28,4 procent.
Volg ons