Raedthuys Losser zoekt werk personeelbier tappen (Foto: Marcelo Ikeda Tchel√£o / Pixabay)
Van de redactie | 29-10-2020
LOSSER – Eetcafé 't Raedthuys is de komende tijd dicht, maar eigenaar Pim Naafs gaat zijn personeel detacheren bij andere werkgevers.

De horeca zit dicht, net zoals eerder dit jaar. “Het ziet ernaar uit dat we nu weer minimaal drie maanden dicht zitten en misschien nog wel langer. Op gegeven moment ga je aan het rekenen en dan kom je er helaas achter dat dichtgaan goedkoper is dan openblijven”, aldus Naafs.

Jong bedrijf

Het jonge bedrijf is 3 jaar geleden gestart en heeft veel geïnvesteerd en heeft het hierdoor ook erg moeilijk gehad tijdens de eerdere sluiting. Het eetcafé merkte dat de zomer de schade van de eerste tijdelijke sluiting wel goedmaakte, maar verwacht dit niet na een tweede sluiting. 

Lang dicht

“Ik praat met veel mensen om me heen, ook vanuit de horeca. De verwachting vanuit ons is toch echt wel dat wij niet voor 1 januari open zijn,” aldus Naafs.
Hij verwacht strengere maatregelen. Deze maatregelen zullen dan ook afgebouwd moeten worden. “Wij mogen heus niet als eerste open, omdat wij als eerste dicht waren. Wij gaan, denk ik, als laatste weer open.”

Omzet

Naafs zocht naar andere oplossingen om zodoende het bedrijf in stand te houden. “We hebben zaterdag de hele dag liggen rekenen. Dit komt doordat de omzet dusdanig terugloopt.”
Als het bedrijf zijn personeel weet te detacheren bij andere werkgevers en dit slim aanpakken, kunnen zij het volhouden.

Personeel

Hij heeft zes medewerkers fulltime in dienst. Drie medewerkers uit de keuken en hetzelfde aantal uit de bediening. Zij mogen in november, december en januari bij een andere werkgever aan de slag. Contact kan opgenomen worden via info@eetcafereadhuys.nl.

Het interview op de radio is hier te beluisteren.
Volg ons