15680 kroketten over de toonbank in Oldenzaal “Hadden we absoluut niet verwacht”De verkoop van de kermiskroketten is een echte traditie in Oldenzaal. (Foto: Debby Kok-Koehorst)
Van de redactie | 29-09-2020
OLDENZAAL – De Leo Club heeft ook dit jaar met kermis weer kroketten verkocht voor goede doelen in onze regio. Dit jaar was het net even anders dan andere jaren. “Eigenlijk hadden we verwacht dat als het er 12.000 werden, we in onze handjes mogen knijpen, maar dit is ongelofelijk!”

“Normaal gesproken kiezen wij eigenlijk voor de krokettenactie een goed doel uit de regio, het liefst uit Oldenzaal en omstreken. Daaraan geven wij het geld dat wij ophalen met de krokettenactie. Meestal is het zoveel geld dat wij zoiets hebben van, daarmee willen wij meerdere doelen blij maken.”, aldus Pien Schopman die voorzitter is van de Leo Club. 

Doel

“Dit jaar hebben wij gezien corona nog niet bepaald wat het goede doel was, omdat wij echt geen idee hadden hoeveel geld we gingen ophalen, dus dat gaan we nog beslissen. Vorig jaar hebben wij bijvoorbeeld de VisiteClowns gesteund, zij gaan in ons geval langs verzorgingstehuizen in Oldenzaal om ouderen op te vrolijken. Het gaat echt om de lokale goede doelen.”

Ongelofelijk

“Vorig jaar hebben we rond de 17.000 kroketten verkocht. Eigenlijk gezien de corona hadden we verwacht dat het er 12.000 werden, dan mogen we in onze handjes knijpen, maar dit is ongelofelijk!”

Twente FM maakte eerder al een reportage over de krokettenactie: Op pad met de kroketenmobiel.
Volg ons