Dinkelland blinkt uit in noaberschap Burendag op de Kloesenkamp in Denekamp. (Foto: Gemeente Dinkelland)
Van de redactie | 28-09-2020
DINKELLAND – Burendag is afgelopen weekend op meerdere locaties gevierd in de gemeente Dinkelland. Noaberschap vierde hoogtij.

Meester Lazonderstraat

De buren van de Meester Lazonderstraat in Denekamp vinden noaberschap erg belangrijk.
“In deze buurt woonden in beginsel veelal oudere mensen, maar de afgelopen jaren zijn er jonge gezinnen bijgekomen,” vertelt bewoner De Vries. “Dat heeft gezorgd voor een andere dynamiek in de straat; er spelen kinderen buiten en er worden weer buurtfeesten gehouden. Dat feest gaat dit jaar gaat helaas niet door, maar we blijven elkaar wel ontmoeten.”

Om die reden plaatst de buurt tijdens Burendag hun buurtbankje. Een stukje openbare ruimte vormen ze om tot een terras met bloemenperkje, waar de picknickbank komt te staan.
“We hebben dit overlegd met alle buren en met Alfons Hottenhuis, Contactpersoon Openbare Ruimte. Hij heeft ervoor gezorgd dat de gemeente de middelen financiert en als buurt verzetten we zelf het werk. Op deze plek kunnen de nieuwe en oude generatie elkaar straks ontmoeten. De kinderen spelen lekker buiten terwijl de volwassenen kunnen bijkletsen, dat is de gedachte erachter”, aldus De Vries.

Kloesenkamp

De Kloesenkamp in Denekamp is zo’n buurt die ook in de coronatijd contact houdt.
“We hebben vorig jaar op Burendag een buurtbankje geplaatst”, vertelt Jorieke Levink. “Daar maken we sindsdien veel gebruik van, helemaal in de coronatijd was dat fijn. Regelmatig kwamen we bij elkaar om even een kop koffie te drinken of bij te kletsen, op afstand en lekker in de buitenlucht. En omdat veel kinderen in deze buurt wonen, hadden we ook de wens voor een speeltoestel. Er was al een zandbak, dus iets voor oudere kinderen zou geweldig zijn. Daarom zocht ik contact met Jan Busscher, contactpersoon Openbare Ruimte, en samen hebben we het kunnen regelen. Vorige week hebben we met de buurt deze mooie schommel kunnen plaatsen en daar kunnen we nu, op Burendag, van genieten.”

De schommel is bekostigd met een financiële bijdrage van het Oranje Fonds en de gemeente Dinkelland.

Dinkelland trekt erop uit

De Contactpersonen Openbare Ruimte, Jan Busscher en Alfons Hottenhuis, ondersteunen bewoners bij de inrichting van hun wijk of buurt. “Niet alleen in Denekamp kwam de buurt bij elkaar”, vertelt jan Busscher. “Er werden op veel meer plekken in de gemeente activiteiten ondernomen, hoewel het door het coronavirus wel minder is dan andere jaren.”
Burendag in de Lazonderstraat in Denekamp. (Foto: Gemeente Dinkelland)
Volg ons