Van de redactie | 27-09-2020
TWENTE - De collecteweek van de Dierenbescherming gaat vandaag van start. De medewerkers en vrijwilligers van de Dierenbescherming zetten zich elke dag opnieuw in om dieren te redden, op te vangen en te beschermen.

Ze doen dit met liefde, maar kunnen dit alleen blijven doen met de steun van leden, donateurs en gulle gevers.

In de week van 27 september tot en met 3 oktober vraagt de organisatie om steun tijdens de jaarlijkse collecteweek.

Vrijwilligers gaan dan met de collectebus langs de deuren voor een bijdrage of collecteren digitaal met een online collectebus.

In Nederland leven miljoenen dieren. Een aangereden kat, een verwaarloosde hond of een konijn dat achter is gelaten in het park, ze kunnen op de hulp van de Dierenbescherming rekenen. Die hulp gaat dag en nacht door. Ook in tijden van corona.

Redden en opvangen

Het redden, opvangen en beschermen van dieren is kostbaar. Een rit van de dierenambulance kost bijvoorbeeld zo’n 50,- euro en een dag opvang voor een kat komt al gauw op 20,- euro.
Om deze en andere kosten te betalen is de Dierenbescherming geheel afhankelijk van leden, donateurs én de opbrengst van de jaarlijkse collecte rond 4 oktober, Werelddierendag.

Cashloos betalen
Betalen via iDEAL, Tikkie of Payconiq is ook mogelijk. De gever kan met de gelijknamige app op de smartphone of tablet de QR-code op de collectebus of het legitimatiebewijs van de collectant scannen en zo een eenmalige gift doen.
Volg ons