EMBARGO!! 22 - 09 -14.15 uurWierden plaatsnaambord (Foto: Léon de Man)
Van de redactie | 22-09-2020
WIERDEN - Gerrit Jannink kreeg vanmiddag, dinsdag 22 september, de vrijwilligersspeld van de gemeente Wierden uitgereikt door burgemeester Doret Tigchelaar.

Dat gebeurde in het Kulturhus in Hoge Hexel. De burgemeester was deze middag aanwezig in verband met een lezing over het burgemeesterschap voor de Goudsclub. Gerrit Jannink ontving deze speld vanwege zijn jarenlange inzet voor het vrijwilligersleven in de gemeente Wierden.

Gerrit Jannink is vanaf 1994 penningmeester van de Goudsclub in Hoge Hexel, een club voor senioren. Tot 2010 heette dit de Bejaardencommissie; daarna werd de naam gewijzigd in de Goudsclub.

Jannink is actief betrokken bij de organisatie van diverse activiteiten. Voorbeelden zijn de jaarlijkse busreis en de activiteiten rondom Pasen en Kerst. Daarnaast treedt hij af en toe op als mediator bij gesprekken. Ook nu de activiteiten zijn uitgebreid zorgt Gerrit er altijd voor de dat financiën goed worden afgerond. Binnen de club wordt hij weleens de stille kracht achter de coulissen genoemd. Al met al is hij 26 jaar actief betrokken bij de ouderen in Hoge Hexel en is er tussendoor ook nog ruimte voor een gesprekje/bezoekje bij één van de ouderen.
Daarnaast was Jannink nog tien jaar bestuurslid bij SV Omhoog.
Volg ons