Droste maar wat druk met media-aandacht na Blue Lagoon-fotoMireille Droste met haar portret en het originele portret. Hoe is de gelijkenis? (Foto: Mireille Droste)
Van de redactie | 07-08-2020
DEURNINGEN – Het was bedoeld als grapje, maar fotografe Mireille Droste uit Deurningen heeft serieus veel werk gehad met alle media die haar benaderden vanwege haar Blue Lagoon-foto.
Niet in de laatste plaats omdat het uitgerekend hoofdrolspeler Christopher Atkins was die hoogstpersoonlijk zo lyrisch had gereageerd op haar foto. “De journalisten bleven maar bellen,” aldus de Deurningse fotografe.

Ze kwam op het idee van de ‘filmfoto’ omdat ze telkens dezelfde opmerkingen kreeg als ze een foto van haar zoontje Job (12) op sociale media postte. “Mensen zeiden telkens dat hij zo lijkt op die hoofdrolspeler van The Blue Lagoon.”

Het maken van de foto was nog wel even werk. Deurningen is immers geen tropisch eiland. De palmbladen van de jungle plaats maakten plaats voor de maïskolven van een Twentse akker. “Ik had eerst een goed plekje uitgezocht als decor. Daarna was het wachten op het juiste licht. Na twee, drie avonden kwam hét juiste moment.”

Met in de hoofdrollen zoon Job en als tegenspeelster Malene, een 18-jarige plaatsgenote die voor deze gelegenheid in de huid kroop van Brooke Shields. “Job is een stukje kleiner en moest op een krukje staan om op de juiste hoogte te komen. Maar ik was dik tevreden over het eindresultaat en besloot daarom de foto te posten op Instagram.”
Het portret dat Mireille Droste maakte. (Foto: Mireille Droste)

Regen aan reacties

En toen ontplofte dus de boel. “Het bleef maar enthousiaste reacties regenen. En ik weet nog steeds niet hoe, maar op de een of andere manier is die foto dus ook bij Christopher Atkins beland.”
Ze wist niet wat ze zag toen er een mailtje van hem in haar digitale brievenbus rolde. Met een super enthousiaste reactie. Dat ik een amazing fotografe ben en dat soort kreten. Echt op z’n Amerikaans, maar enorm leuk. Zeker als je bedenkt dat hij dus een van de grote filmhelden uit mijn jeugd was.”

Al dacht ze in eerste instantie aan een grap. “Ik dacht vanzelfsprekend dat ik in de maling werd genomen. Maar mijn kinderen plozen het meteen uit en hij bleek het echt. Nadat ik hem mailde, antwoordde hij: ‘Yes, it’s really me’. Haha, dat geloof je toch niet?!”

Sneeuwbal

Maar wat ze daarna over zich heen kreeg… Van regionale nieuwsmedia ging het nieuwtje zelfs naar de website van de NOS, het AD en Droste was te gast in diverse radioprogramma’s. “Radio1, Jeroen van Inkel, het programma van Jurgen van den Berg. Het hield gewoon niet meer op. En dan te bedenken dat ik die foto puur voor de grap had gemaakt...”

En er komt mogelijk nog een vervolg aan. “Christopher Atkins vertelde dat hij begin dit jaar nog in ons land was - op bezoek bij Conny Breukhoven - en dat hij wel vaker in Nederland komt. Het leek hem leuk een keer een photoshoot met mij te maken. Of ik het zou doen? Nou, ik weet nu al dat ik oog in oog met hem bloednerveus ben, maar zo’n kans krijg je natuurlijk maar éénmaal.”
Mireille Droste met haar portret en het originele portret. Hoe is de gelijkenis? (Foto: Mireille Droste)
Volg ons