Minder WW’s dan gevreesd in TwenteUWV_vlag (Foto: mystic_mabel)
Van de redactie | 15-07-2020
TWENTE – Het ‘zwarte’ scenario van afwezigheid van vacatures en een sterk oplopende werkloosheid lijkt nog niet aan de orde in Twente.

Vraag en aanbod ontwikkelen zich landelijk - maar zeker ook in Twente - ondanks ‘zwarte’ vooruitzichten vooralsnog minder slecht dan was voorspeld. Dit blijkt uit de laatste cijfers in de Twentse arbeidsmarktmonitor van juli.

Versoepelingen van de coronamaatregelen en de forse economische ondersteuning van bedrijven kunnen niet voorkomen dat vacatures afgenomen zijn en dat het beroep op een uitkering door verlies van werk ook in mei nog toegenomen is.  

Het ‘zwarte’ scenario van afwezigheid van vacatures en een sterk oplopende werkloosheid lijkt echter nog niet aan de orde.

In Twente is de bedrijvigheid in de belangrijke sectoren bouw en industrie maar beperkt aangetast, in de zorg wordt als vanouds gewerkt en in de horeca worden weer uren gedraaid.

Tot nu toe lijken de personele gevolgen zich in de meeste sectoren vooral te beperken tot de
afbouw van de flexschil (uitzendwerk, tijdelijke contracten en ZZP).

De daling van het aantal vacatures in Twente zwakt bovendien af, hoewel er dus wel degelijk sprake is van een daling van het aantal vacatures en een stijging van het aantal ww-uitkeringen. 
Volg ons