Blijdschap op Stift: festival gaat tóch doorDaniel Rowland en Maja Bogdanovic. (Foto: stiftmusicfestival.nl)
Van de redactie | 14-07-2020
WEERSELO – Er was de vrees dat er geen 16de Stiftfestival zou kunnen plaatsvinden in 2020, maar het beroemde klassieke festival gaat tóch door.

Dat gaat gebeuren in een iets afgeslankte ‘limited editie’. Hoewel, afgeslankt? Het gaat hier om 26 musici, twee tangodansers, een jeugdorkest met dirigent die in zeven dagen tijd 23 concerten geven.

Wat er ‘limited’ aan is, is het aantal plaatsen per concert. Daarom worden de concerten in de Stiftskerk twee keer op een dag uitgevoerd. 

Artistiek leider Daniel Rowland heeft de thema’s voor zijn programma in dit Beethovenjaar gebaseerd op deze componist, met als rode draad de pianosonates. 

Het Stiftfestival gaat op 23 augustus van start.

De musici brengen intieme kamermuziek bij kaarslicht in de middeleeuwse Stiftskerk in Weerselo en de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal. In de grote zaal van Muziekcentrum Enschede klinkt een Love and Madness-concert. Ook zijn er wandelconcerten bij Huis Singraven en Landgoed Zonnebeek. De slotdag dit jaar, inclusief een familieconcert, vindt plaats op landgoed Twickel. 

Roots op Stift

Violist Daniel Rowland, die internationaal zijn sporen verdiende bij onder meer het Brodsky Quartet en als solist en ensemble-speler op tal van internationale podia, bracht zijn jeugd door op ’t Stift. Zijn wens om, zodra zijn muzikale carrière tot bloei was gekomen, de plekken van zijn jeugd te verbinden met zijn grote kring van muzikale vrienden, heeft hij waargemaakt middels het Stiftfestival. Samen met een steeds wisselende groep, die bestaat uit een vaste kern, zorgt hij elk jaar voor een avontuurlijk en indringend programma vol verrassingen.
Volg ons