2 mannen aangehouden achtervolgingArrestatie (Foto: Politie)
Van de redactie | 14-07-2020
WESTERHAAR - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag na een achtervolging door Noordoost-Twente twee mannen aangehouden die worden verdacht van poging tot inbraak.

Rond half twee zagen surveillerende agenten een auto wegrijden bij een basisschool in Westerhaar. Agenten wilden de auto controleren en gaven een stopteken waaraan de bestuurder in eerste instantie voldeed.

Toen een agent naar het voertuig liep reed de bestuurder weg. Daarop werd de achtervolging ingezet. Deze duurde ongeveer 15 minuten en ging door o.a. Sibculo, Kloosterhaar, Bruinehaar, Langeveen, Geesteren en Vriezenveen en eindigde uiteindelijk weer in Westerhaar.

Het voertuig kwam tot stilstand aan de Sibculoseweg. Daar renden drie personen weg uit het voertuig. Twee van hen, waaronder de bestuurder, konden worden aangehouden.

De mannen hielden zich schuil in de bosschages en werden door een politiehond gevonden. De derde inzittende wist te ontkomen. Bij controle van het voertuig werden diverse inbrekersgereedschappen aangetroffen. Ook testte de bestuurder positief op het gebruik van drugs. Bij de basisschool werd vooralsnog geen schade geconstateerd. Beide mannen (48 en 31 jaar) zijn overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne.
Volg ons